You are currently viewing Kdo je odgovoren, da se pri delu počutimo dobro?

Kdo je odgovoren, da se pri delu počutimo dobro?

Kako izboljšati delovno klimo ter počutje zaposlenih?

IEDC-Bled School of Management je letošnji mednarodni kadrovski forum posvetil aktualni temi “Dobro počutje pri delu”. Na forumu so se odvile številne diskusije z najboljšimi mednarodnimi praktiki, raziskovalci in vodilnimi misleci s področja upravljanja s človeškimi viri.

Med uglednimi predavatelji in odličnimi sogovorniki je svoj pogled in izkušnje s področja well-beinga zaposlenih delila tudi direktorica podjetja HRM One – dr. Maja Fesel Kamenik

Radio Val 202 je v oddaji Vroči mikrofon posnel podcast s sodelujočimi uglednimi predavatelji in strokovnjaki.

Nekaj ključnih povzetkov podcasta navajamo v nadaljevanju:

  • Zaposlovanje: Pri zaposlovanju se je potrebno osredotočiti predvsem na to, kaj je posameznik že dosegel in na kakšen način je pripravljen prispevati k uspešnosti podjetja. Strokovnjaki izpostavljajo pomembnost iskrenosti kandidatov ter delodajalcev, saj lahko le tako dosežejo najvišjo mero skladnosti med interesi enih in drugih. 
  • Grajenje zaupanja in izražanje čustev: Močni vodje so tisti, ki izražajo svoja čustva in pokažejo svojo ranljivost. Vodje morajo zaposlenim omogočiti možnost izražanja čustev in jim pomagati pri razvijanju njihove čustvene inteligence.
  • Iskreni in odprti odnosi: Vodje morajo zaposlenim posvetiti pozornost ter se za njih iskreno zanimati. Strokovnjaki priporočajo, da vodje preživljajo čas blizu svojih zaposlenih, izkazujejo spoštovanje do njihovega dela ter upoštevajo njihove želje in predloge.
  • Skrb za fizično, psihološko in socialno vitalnost zaposlenih: Podjetje naj zaposlenim omogoči ustrezen delovni prostor, ponudi brezplače preventivne preglede, uvede skupne zdrave obroke ali pa predavanje o prevzemanju lastne odgovornosti pri doseganju zadovoljstva.
  • Usmerjenost na ljudi in odnose: Vodje morajo prepoznati, da ravnanje, ki je usmerjeno zgolj v rezultate, škodi posameznikom in povzroča konflikte ter ga nasloviti kot nesprejemljivega.

Pri vsem tem pa je najbolj ključno, da drug drugega obravnavamo s spoštovanjem in si znamo prisluhniti. 

Celotnemu podcastu Vroči mikrofon – “Kdo je odgovoren, da se pri delu dobro počutimo?prisluhnite na spodnji povezavi:

https://val202.rtvslo.si/podkast/vroci-mikrofon/584/175021152